Geçenlerde bir arkadaşımın her zamanki doktoruyla randevusu vardı. Çok uzak bir dağlık bölgede yaşıyor, bu yüzden doktorunun muayenehaneyi terk ettiğini öğrendiğinde bu endişe vericiydi, çünkü burası büyük bir şehre yakın değildi ve bölgedeki pek çok doktor yıllar içinde hastalarına haber vermeden ayağa kalktı ve ayrıldı. Neyse ki, bu doktorlardan birkaçı geçmişte ona açılmış ve bir narkotik reçetesi yazmak için yapmaları gereken tüm inceleme ve evrak işlerinin orada durmaya değmediğini belirtmişti. Geçenlerde bu son doktor, eczacıların narkotik reçetenizi doldurup doldurmamayı seçebilecekleri bir yasanın çıkarıldığını söyledi. Eczaneler ne zamandan beri bu tür bir güce sahip? Yaşam kalitesini sürdürmek için mücadele eden ve daha sonra doktorunuzun ayrılacağını öğrenen ve yerine başka birini bulursa, büyük bir şehre en az 2-3 saatlik bir yolculukla ulaşabilen bazı kişiler için bu haksızlıktır. O zaman eczanenin senaryonuzu doldurmayı reddetme ihtimali var. Böyle bir yasa çıkararak neyi kanıtlamaya çalışıyorlar? Açıkçası, yasaları değiştirmeye dahil olan insanlar hiçbir zaman ciddi bir kaza geçirmemişler ya da bir zamanlar 20'li ve 30'lu yaşlarında yaptıkları işi fazla yapmamışlar ve gençliğimizde ağırlık kaldırmaktan kaynaklanan yaralanmalar artık ortalığı kasıp kavurduğundan şimdi parasını ödüyoruz. vücudumuzda.
Ama anladığım kadarıyla Kongre, senatörler, valiler vs. hiçbir soru sorulmadan ilaçlarını alabiliyorlar. Ancak bir kişinin ilacını doldurup doldurmayacağınızı seçmek delilik. Bu yeni yasa NJ, NY ve Ct'den oluşan üçlü eyalet bölgesinde olacaktır. Bunun arkasındaki mantığı gerçekten anlamıyorum ve bu, her gün acı çekenleri ve şimdi eczanelerinin acı için bir senaryo doldurmayı reddedip reddetmeyeceğini merak edenleri gerçekten cezalandırıyor. Haklarımız azalıyor ve benim bildiğim kadarıyla bu durum haber manşetlerinde yer almasa da, aranızda bunu duyan var mı, eczacı olarak çalışan var mı, bunda ne kadar doğruluk payı var diye merak ediyordum. Teşekkür ederim