Kronik ağrı hakkında iyi yazılmış makale

Eczane İncelemecisinde Önerilen Eczaneler

Jane Doe

Kıdemli Üye

Bu mükemmel yazıyı az önce Birleşik Krallık'taki Guardian gazetesinde okudum. Ben de acı çeken biri değilim (bunun için çok minnettarım) ama bu bana, bu forumdaki çoğunuzun içinde yaşadığı dünya hakkında bir fikir verdi. Kalbim hepinizle birlikte.

Başka bir makale - başlangıçta biraz kuru ama ortalara doğru daha ilginç hale geldi

Beynin oynadığı rol üzerinde iki farklı şekilde çalışarak iyi bir iş çıkarıyor. Bir şeylerin ters gittiğini bildirmek için gönderdiği sinyaller ve ardından ruminasyonun durumunuz üzerindeki etkileri ki bu anlaşılabilir olsa da, muhtemelen ilk etapta acıya neden olan şeyden daha sinir bozucudur.

mikrofon

@JaneDoe Bu harika makale için teşekkür ederim. Yaklaşık 32 yıldır kronik ağrım var, 10 yıl ara verdim ve füzyon yaklaşık 10 yıl boyunca sorunu çözdü.

Iki düşünce.

Duyguların acıyı nasıl daha da kötüleştirebileceğini okumak faydalı oldu. Bunu bir bakıma biliyordum ve diğer kişiler de bunu söyledi ama yazılı olarak görmek faydalı oldu.

Ağrının genellikle/sıklıkla (?) aynı anda yalnızca tek bir yerde hissedildiğini okurken de aynı şey geçerli. Yıllar önce bunu söylediğimi/düşündüğümü hatırladığım kadarıyla bunu biliyordum.

@Veejur , Yayınlanan ilk makalenizi az önce okudum. Vay, süper, tam yerinde. Pek çok noktasında kendimi gördüm, bu biraz moral bozucuydu.

Son zamanlarda yaşadığım boyun/omuz ağrısı nedeniyle DH, tüm doktorlar ve cerrahlarla bir tur daha yapmamı istiyor. Bunu yapmayacağım. Bunu hayatımda 3 kez yaptım. Her seferinde neredeyse bir yıl sürüyor ve sonuçta hiçbir çözüm yok. Bazıları ameliyatın tekrar çözüleceğini vaat ediyor ama ben bunu tekrar yaşamak için çok yaşlıyım. Son füzyon neredeyse beni öldürüyordu, o kadar zordu ki.

Keşke DH anlayabilseydi. 33 yıllık evliliğimin çoğunu acılarımı saklayarak ve en aza indirerek geçirdim. Büyük ölçüde RENK benim en önemli ağrı yönetimi tekniklerimden biri olduğu için. Yani DH'nin bunu gerçekten anlamaması bir bakıma benim hatam.

Tamam, az önce DH'm hakkında söylediğim nokta bu mu? Veejur'un makalesinde de bu var. Yani tam yerinde....

Son düzenleme:
Bu yüzden DH'im, kendimi çok kötü hissettiğimden beri evde kalmayı ve bana yardım etmeyi planladığım balık tutma gününü atlamayı teklif etti. Bunu gerçekten takdir ettim ve ona devam etmesini ve eğlenceli bir gün geçirmesini söyledim. Acımı hafifletmek için yapmayı bildiğim şeyi yapmaya geri dönme zamanının geldiğine karar verdim. Kuru iğneleme ve akupunktur da yapan yeni bir yerde (benim için) bir masaj planladım. Bir masajla başlayıp oradan devam edeceğimi düşündüm. Geçmişte hem kuru iğneleme hem de akupunkturda başarı elde ettim.

Çoğunlukla bu kadar gerilen trapezius kasımdır. Çoğunlukla omuzlarımla boynum arasındaki bölge. Sonra dirseklerimden serçe parmaklarıma kadar sinir ağrıları ve karıncalanmalar yaşamaya başlıyorum. Geçen gün ve bugün kafamın mengeneye sıkışmış gibi olduğunu hissetmeye başladım. Çok tatsız. TENS makinesi kas düğümlerimi kırmaya yardımcı oldu ve dikkatimi acımdan uzaklaştırdı. Ayrıca geceleri Flexeril'imi ikiye katladım. Biraz akşamdan kalmama neden oluyor ama faydası olacağını düşünüyorum.

Neyse hepinizin hâlâ mücadele ettiğimi bilmesini istedim. Bir keresinde bir fizyoterapist bana acıya asla boyun eğmememi, mücadele etmemi söylemişti. İşte burada savaşıyorum.

Son düzenleme:
Bu yüzden DH'im, kendimi çok kötü hissettiğimden beri evde kalmayı ve bana yardım etmeyi planladığım balık tutma gününü atlamayı teklif etti. Bunu gerçekten takdir ettim ve ona devam etmesini ve eğlenceli bir gün geçirmesini söyledim. Acımı hafifletmek için yapmayı bildiğim şeyi yapmaya geri dönme zamanının geldiğine karar verdim. Kuru iğneleme ve akupunktur da yapan yeni bir yerde (benim için) bir masaj planladım. Bir masajla başlayıp oradan devam edeceğimi düşündüm. Geçmişte hem kuru iğneleme hem de akupunkturda başarı elde ettim.

Çoğunlukla bu kadar gerilen trapezius kasımdır. Çoğunlukla omuzlarımla boynum arasındaki bölge. Sonra dirseklerimden serçe parmaklarıma kadar sinir ağrıları ve karıncalanmalar yaşamaya başlıyorum. Geçen gün ve bugün kafamın mengeneye sıkışmış gibi olduğunu hissetmeye başladım. Çok tatsız. TENS makinesi kas düğümlerimi kırmaya yardımcı oldu ve dikkatimi acımdan uzaklaştırdı. Ayrıca geceleri Flexeril'imi ikiye katladım. Biraz akşamdan kalmama neden oluyor ama faydası olacağını düşünüyorum.

Neyse hepinizin hâlâ mücadele ettiğimi bilmesini istedim. Bir keresinde bir fizyoterapist bana acıya asla boyun eğmememi, mücadele etmemi söylemişti. İşte burada savaşıyorum.
İçinizde kavga olmasına çok sevindim ve çektiğiniz acı için çok üzgünüm. Düşüncelerimde ve dualarımdasın

Geçenlerde bir arkadaşımın her zamanki doktoruyla randevusu vardı. Çok uzak bir dağlık bölgede yaşıyor, bu yüzden doktorunun muayenehaneyi terk ettiğini öğrendiğinde bu endişe vericiydi, çünkü burası büyük bir şehre yakın değildi ve bölgedeki pek çok doktor yıllar içinde hastalarına haber vermeden ayağa kalktı ve ayrıldı. Neyse ki, bu doktorlardan birkaçı geçmişte ona açılmış ve bir narkotik reçetesi yazmak için yapmaları gereken tüm inceleme ve evrak işlerinin orada durmaya değmediğini belirtmişti. Geçenlerde bu son doktor, eczacıların narkotik reçetenizi doldurup doldurmamayı seçebilecekleri bir yasanın çıkarıldığını söyledi. Eczaneler ne zamandan beri bu tür bir güce sahip? Yaşam kalitesini sürdürmek için mücadele eden ve daha sonra doktorunuzun ayrılacağını öğrenen ve yerine başka birini bulursa, büyük bir şehre en az 2-3 saatlik bir yolculukla ulaşabilen bazı kişiler için bu haksızlıktır. O zaman eczanenin senaryonuzu doldurmayı reddetme ihtimali var. Böyle bir yasa çıkararak neyi kanıtlamaya çalışıyorlar? Açıkçası, yasaları değiştirmeye dahil olan insanlar hiçbir zaman ciddi bir kaza geçirmemişler ya da bir zamanlar 20'li ve 30'lu yaşlarında yaptıkları işi fazla yapmamışlar ve gençliğimizde ağırlık kaldırmaktan kaynaklanan yaralanmalar artık ortalığı kasıp kavurduğundan şimdi parasını ödüyoruz. vücudumuzda.
Ama anladığım kadarıyla Kongre, senatörler, valiler vs. hiçbir soru sorulmadan ilaçlarını alabiliyorlar. Ancak bir kişinin ilacını doldurup doldurmayacağınızı seçmek delilik. Bu yeni yasa NJ, NY ve Ct'den oluşan üçlü eyalet bölgesinde olacaktır. Bunun arkasındaki mantığı gerçekten anlamıyorum ve bu, her gün acı çekenleri ve şimdi eczanelerinin acı için bir senaryo doldurmayı reddedip reddetmeyeceğini merak edenleri gerçekten cezalandırıyor. Haklarımız azalıyor ve benim bildiğim kadarıyla bu durum haber manşetlerinde yer almasa da, aranızda bunu duyan var mı, eczacı olarak çalışan var mı, bunda ne kadar doğruluk payı var diye merak ediyordum. Teşekkür ederim

Geçenlerde bir arkadaşımın her zamanki doktoruyla randevusu vardı. Çok uzak bir dağlık bölgede yaşıyor, bu yüzden doktorunun muayenehaneyi terk ettiğini öğrendiğinde bu endişe vericiydi, çünkü burası büyük bir şehre yakın değildi ve bölgedeki pek çok doktor yıllar içinde hastalarına haber vermeden ayağa kalktı ve ayrıldı. Neyse ki, bu doktorlardan birkaçı geçmişte ona açılmış ve bir narkotik reçetesi yazmak için yapmaları gereken tüm inceleme ve evrak işlerinin orada durmaya değmediğini belirtmişti. Geçenlerde bu son doktor, eczacıların narkotik reçetenizi doldurup doldurmamayı seçebilecekleri bir yasanın çıkarıldığını söyledi. Eczaneler ne zamandan beri bu tür bir güce sahip? Yaşam kalitesini sürdürmek için mücadele eden ve daha sonra doktorunuzun ayrılacağını öğrenen ve yerine başka birini bulursa, büyük bir şehre en az 2-3 saatlik bir yolculukla ulaşabilen bazı kişiler için bu haksızlıktır. O zaman eczanenin senaryonuzu doldurmayı reddetme ihtimali var. Böyle bir yasa çıkararak neyi kanıtlamaya çalışıyorlar? Açıkçası, yasaları değiştirmeye dahil olan insanlar hiçbir zaman ciddi bir kaza geçirmemişler ya da bir zamanlar 20'li ve 30'lu yaşlarında yaptıkları işi fazla yapmamışlar ve gençliğimizde ağırlık kaldırmaktan kaynaklanan yaralanmalar artık ortalığı kasıp kavurduğundan şimdi parasını ödüyoruz. vücudumuzda.
Ama anladığım kadarıyla Kongre, senatörler, valiler vs. hiçbir soru sorulmadan ilaçlarını alabiliyorlar. Ancak bir kişinin ilacını doldurup doldurmayacağınızı seçmek delilik. Bu yeni yasa NJ, NY ve Ct'den oluşan üçlü eyalet bölgesinde olacaktır. Bunun arkasındaki mantığı gerçekten anlamıyorum ve bu, her gün acı çekenleri ve şimdi eczanelerinin acı için bir senaryo doldurmayı reddedip reddetmeyeceğini merak edenleri gerçekten cezalandırıyor. Haklarımız azalıyor ve benim bildiğim kadarıyla bu durum haber manşetlerinde yer almasa da, aranızda bunu duyan var mı, eczacı olarak çalışan var mı, bunda ne kadar doğruluk payı var diye merak ediyordum. Teşekkür ederim

Çok yanlış, söylediğin gibi bir eczane meşru bir rx doldurmamayı seçebilir. Bunun ortaya çıktığını düşünüyorum, çünkü yakın zamanda birkaç büyük eczane, reçete yazanların sistemi kötüye kullandığını "bilmeleri gerektiği" iddiasına rağmen, kendilerini çok fazla narkotik rx'i doldurmaktan sorumlu tutan bir davayı sonuçlandırdı. HERKES için tamamen sahte bir durum. Bu beni deli ediyor. Ağrı kesici ilaçları kötüye kullanmaktan sorumlu olması gereken tek kişi, reçetelenenden daha fazlasını ağzına sokmayı seçen kişilerdir! Evet, kesinlikle raketle uğraşan bazı doktorlar vardı. Bu kardeşlerin narkotik dünyasında ne yaptıklarını açıkça bildiklerini görmek için "American Pain"i izleyin. Ancak yine de eğer hükümetin doktorların/hastaların hayatından uzak durmasını istiyorsak, onları kontrolleri dışında olan şeylerden sorumlu tutmaktan vazgeçmeliyiz. Bir ilaç reçete ederlerse ve hasta reçete edilenden fazlasını alırsa (çünkü HİÇBİR doktor aslında ölümcül dozda bir narkotik reçetesi yazmamıştır), bu hastanın sorumluluğundadır, başka kimsenin değil. Opioid krizinden doktorlar ve eczanelerin sorumlu olduğunu söylememiz, alkolizmden içki mağazalarının sorumlu olduğunu söylemek gibidir. Ve bunu asla söylemiyoruz!

Pek çok Amerikalının kendi ihlalleri için suçlayacak insanları aramasından o kadar yoruldum ki. Hiç kimse içki dükkanını öldürücü dozda alkol sattığı için suçlayamaz. Ve hiç kimsenin, hatta alkoliklerin bile alkol satın alması engellenmiyor. Araba kullanma hakkını kaybedebilirler ama asla içki içmezler...

İkiyüzlülük çok sinir bozucu.

Just read the first article. I found it annoying. I think this whole crusade against opioids is so overblown. Amitryptaline and gapapentin give terrible adverse effects if you aren’t weened off so how is it any different than opioids causing adverse effects? Just ween off them! The article author was offered opioids and refused because he was too brainwashed about opioid fear mongering. Fibromyalgia patients are not even offered opioids anymore, we get no sympathy or compassion at all. With amitryptaline or gabapentin you HAVE to take it daily so you HAVE to develop dependency and then ween off, whereas if you are using opiates consciously and carefully, you can take breaks to break the dependency. All that has ever been needed is more frank talking to people about dependency and how to cycle with it to avoid addiction.

Again I will add the screen shot from a regional NHS memo advising doctors not to prescribe painkillers for pain - DUE TO THE COST. This is all a big scam. The NHS is getting amitryptaline so cheap that they are making money off the £9.75 prescription fee.

That man should have taken the opiates so he could have held his baby. My experience in the UK with the NHS has been an absolute nightmare. And I don’t know what this country has against dishwashers. If his hands hurt so bad that he couldn’t help his pregnant wife do the dishes, get her a bleeding dishwasher. With my pain, I rely on my dishwasher and robot vacuums to not get buried alive in dishes and dust! You need what you need to cope and make your life more tolerable when you live with pain, be it appliances or pain killers.

Ekler

• IMG_3378.jpeg
    IMG_3378.jpeg
    160.7 KB · Görüntüleme: 0
Geri
Iyi
AdBlock Algılandı

Reklam engelleme tarayıcı eklentileri bu forumun bazı özelliklerine müdahale ediyor. En iyi site deneyimi için lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    hayır, teşekkürler