Opioidlerin ve Kabızlığın ETKİLERİ (sizin için ne işe yarıyor?)

Eczane İncelemecisinde Önerilen Eczaneler

Diğerleri magnezyumdan bahsetti. Güzel ama türüne göre değişir. Magnezyum -sitrat, -oksit, -taurat, -klorür ve diğerleri vardır. Bazıları diğerlerinden daha iyi emilir ve bazıları sizi diğerlerinden daha fazla yumuşatır.

Bahsetmediğim başka bir takviye de iyi C Vitamini. Bol miktarda C Vitamini alabilirsiniz ve bu sizin için gerçekten faydalıdır. Ortomeküler Dr'lar tarafından "bağırsak toleransı"na alınması öneriliyor. Böylece kolayca daha fazlasını alabilirsiniz. Megadozlarda bile toksik değildir. Soğuk algınlığı veya grip hastası olduğumda tonlarca 1,000 mg alıyorum (suda çözünmüş toz alıyorum). Ve daha yüksek dozlara gitme isteği uyandırıyor.

Wel, bu büyük tehdidi kaçırmışım gibi görünüyor 😉

AYNI!! Bu MÜKEMMEL bir konu!

Gençken İslam İşbirliği Teşkilatı için pek bir şey yapmama gerek yoktu, açıkçası afyonların beni mükemmel şekilde dengeleyeceğini düşünüyordum. Ancak bu günlerde günlük Miralax PLUS lif takviyesi almam gerekecek (her zaman portakallı içecek havasında olmadığım için metamucil kurabiyelerini tercih ediyorum). Ayrıca doktorumun yazdığı bir miktar laktuloz var ve işe yaramıyor gibi göründüğünde miralax ile değiştiriyorum. Bunları ileri geri değiştiriyorum çünkü ikisi de bir süre sonra etkinliğini kaybediyor gibi görünüyor...

1-2 gün gitmezsem veya kendimi yedeklenmiş hissetmeye başlarsam, yukarıdakilere 2 hap bisakodil (uyarıcı müshil) eklerdim.

Geçenlerde Movantik (metilnaltrekson) ve HOLY COW için bir senaryo alabildim ama bu bir mucize gibi!! Temel olarak bağırsaklarınızdaki opiat reseptörlerini bloke ederek NORMALDE çalışabilmesini sağlar. Bunu size sağlayacak bir doktor bulabilirseniz (veya bir satıcıdan bulabilirseniz) bu gerçekten hayat kurtarıcıdır...

Doğal şeyler hiçbir zaman işime yaramadı. Bu başlıkta magnezyumdan bahseden pek çok kişi müshil olarak magnezyum çiğnemeyi denedi ve hiçbir işe yaramadı ;).

Gastroloğa görünmek zorunda kaldığımda ve yaklaşık bir ay boyunca hala gidemediğimde benimki çok kötüleşti!!!! Sonunda miralax ve dışkı yumuşatıcıyı aldım ve tüm gün boyunca sıvı diyete devam ettim (sanki kolonoskopi yaptırıyormuşum gibi kelimenin tam anlamıyla o kadar miralax hahaha) ve sonunda tüm yedekleri temizledi (ayrıntıları takdir ettiğinizden eminim haha) ve ondan sonra mutlaka almayı düşünüyorum haftada bir veya iki kez dışkı yumuşatıcı. Yaklaşık bir ay boyunca KORKUNÇ bir durumdu. Bunun imkansız olduğunu düşündüm ama değil 😕 neyse beni 500-800 dolarlık ilaç için aradılar ve HİÇBİR ŞEY yapmadılar!!! İnsanların tıkanıklık nedeniyle hastaneye gitmek zorunda kaldıklarını duydum, bu yüzden bir daha olursa dışkı yumuşatıcı b4 aldığımdan emin oluyorum. Pahalı ve acı verici bir kabustu! Uyarıcılar hakkında kötü şey

@notcharlotte Demet aldığımda işe yaradığına katılıyorum ama seni kurutmuyor mu? Tonlarca su ve Gatorade içtim ve aşırı derecede susuz kaldım. Dışkı yumuşatıcısıyla da karıştırdım. 3 gün boyunca susuz kalmak sadece kötü bir şeydi…..İnsanlar işe yaradığını söylediği için magnezyum kapsüllerini denemeye başlayabilirim. Dışkı yumuşatıcılarının haftada 2-3 kez alınmasının iyi olup olmadığından emin değilim……

Egzersiz de yardımcı olur, sadece yürüyüşe çıkmak da yardımcı olabilir. Çok su içmek önemlidir. Su tek başına sorunu çözebilir

Wel, bu büyük tehdidi kaçırmışım gibi görünüyor 😉 . Lif konusuna katılıyorum, salataları ve meyveleri seviyorum ama metadonla geçen yıllardan sonra işler gerçekten çok kötüleşebiliyor. Kaju fıstığı yemeye veya çiğnemeye başladım ve bu şimdiye kadar denediğim her şeyde en büyük farkı yarattı. Her türlü fındıkla işe yarayacağına eminim.
Bunun daha eski bir konu olduğunu biliyorum ama kimin aradığını ve sormaya utandığını asla bilemezsiniz. Yani fındık, mısır gevreği,salatalar, meyveler. Kuru erik, toz içecek veya dışkı yumuşatıcı kullanmıyorum. Sanırım zamanla vücudum buna alıştı. Dışkı yumuşatıcı sorunu yalnızca geçici olarak çözdü ve o içecekleri içemiyorum. Sanırım yağlı yiyecekler sana yardımcı olabilir ama beni etkiliyor ???? hasta. İyi şanlar
Fındık da bana yardımcı oldu. Ayrıca yakın zamanda Chia tohumlarını keşfettim. Bunları protien smoothy'ime ekliyorum ve ne kadar yardımcı olduklarını görünce şok oluyorum. Sözde çok sağlıklılar ve iltihaplanmaya da yardımcı oluyorlar.

Günde iki kez kolalı dışkı yumuşatıcısı alıyorum. O zamandan beri semptomlarım olması nadirdir.

Opiyat kullandığım günlerde bol su içmenin yanı sıra lif açısından zengin bir beslenme kesinlikle iyidir

Başka bir forum dizisinde bundan bahsettiğim için özür dilerim. Wegovy ile olan maceralarımdı. Diyabetik kilo verme ilacının proteine ​​bağlanan ve aşırı kabızlığa neden olan bir yanı var. Uygulayıcı hemşire olan kız kardeşim bunu bir ay boyunca kullandı ve bir haftadan fazla bir süre boyunca kaselerini hareket ettiremedi. Onu yerel hastanenin acil servisine götüren bir ambulansa bindirildi.

Filo lavmanını ilk kez denediğimde bu başıma geldi. Hiçbir şey yapmadı. Yarım litre kuru erik suyu içtim... birkaç saat bekledim, hiçbir şey olmadı. Kendime bir bardak sızma zeytinyağı doldurdum - sızma zeytinyağı olmasına gerek yoktu, ama 71 yaşındayım ve elimden geldiğince keyif almam gerekiyor.

Bu sırada korkunç bir acı çekiyordum. Bağırsaklarıma beyzbol sopası saplanmış gibi hissettim. Kız kardeşimin kabızlığı nedeniyle hastaneye gitmesi gerektiğini düşündüm ama bu beni sadece kızdırdı. Teslim olmayı reddettim. Boş lavman şişesini alıp zeytinyağıyla doldurdum. (Evet, kullanabileceğim birkaç yeni lavmanım vardı ama ne işe yaradığını anlamadım. Sonuçta lavman BENİM kıçımdaydı. SİZİN olsaydı yepyeni bir tane kullanırdım.)

Yağı kıçıma sıktım ve bir süre uzandım. Yaklaşık 20 dakika sonra gitmem gerektiğini hissetmeye başladım. Tuvalete koştum ve yaklaşık 10 dakikalık ıstıraptan sonra bir başyapıt sıçtım. Aslında sifonu çekerken dışkının bir kısmını -tuvalet pompasıyla- tutmak zorunda kaldım çünkü bu modern su tasarruflu tuvaletler tam yükü kaldıramıyordu.

Tüm deneyim beni tamamen bitkin hissettirdi. Bütün gün cehenneme döndü. Şans eseri emekliyim.

O zamandan beri çok daha az hayvansal protein tüketiyorum, ancak aynı durum bitki bazlı protein karışımlarında da oluyor. Proaktif oldum. Haftalık Wegovy aşımın ertesi günü müshil alıyorum ve normalden daha fazla su içiyorum. Hala birkaç kez sıkıştım ama ilk seferki gibi bir şey olmadı.

Gerçekten iyi olan ve işe yarayan bu lifli sakızlı vitaminleri Amazon'dan alıyorum. Benim sorunum, birkaç gün sonra çalışmayı bırakmaları, bu yüzden birkaç gün izin alıp geri dönmek zorunda kalmam. Ama bir haftalığına gitmemekten iyidir.

Zor durumda kaldığımda bir shot zeytinyağı ve bir shot Epsom tuzu benim için en iyi sonucu verir!

My Dad uses castor oil, I was thinking of trying this. Raisins work very well. Prune juice ( expensive to buy for everyday use IMO )

I know this is an old topic but I am on buprenorphine and I could go a week or longer without pooping. Then when I would it would be like giving birth. Seriously.

Now I use miralax when I notice I haven't gone for two days. I'm pretty liberal with it. Alot of people don't like it but I put mine in a glass of iced-tea lemonade.

I tried to use Fiber One products for a while and they just made me have an upset stomach. And they taste like crap. haha. Love the Fiber Gummies but they didn't really work all that well for me.

I have also used Senna tea, I find it helps especially since drinking tea in a Teami cup(the big size) and refilling it helps keep up the fluid intake. Getting enough fluids is vital for me...

:rofl:DS :rofl:

Muhtemelen şunu da eklemeliyim: Kabızlık genellikle Wegovy'nin haftalık aşısından sonraki gün ortaya çıkar. Enjeksiyondan sonraki gün et (iyi büyüklükte bir biftek veya dana eti ve biber) yersem, 24 saat daha kabız olabilirim. Görünüşe göre protein + Wegovy birlikte sorun yaratıyor.
Sinir bozucu ve bazen de acı verici, ancak 10 yıl önce giyemeyecek kadar şişmanladığım kıyafetlerin bulunduğu Rubbermaid kaplarını açtığımda ve şimdi bu kıyafetlerin bol olduğunu gördüğümde, kendimi çok daha iyi hissediyorum!
Caveat: I'm not a doctor -- this is personal experience only

I had the same severe constipation using wegovy but I have switched to monjaro/tirzepatide now and OMG it's a night and day difference for me. Virtually no constipation for me.

Just wanted to throw that out there to see if you've tried monjaro yet since it's a bit easier to get nowadays?

Benim için bol miktarda ejder meyvesi var. Tramvay veya tapenten dolayı çok fazla bağırsak sorunu yaşamadığım için minnettarım.

Başka bir forum dizisinde bundan bahsettiğim için özür dilerim. Wegovy ile olan maceralarımdı. Diyabetik kilo verme ilacının proteine ​​bağlanan ve aşırı kabızlığa neden olan bir yanı var. Uygulayıcı hemşire olan kız kardeşim bunu bir ay boyunca kullandı ve bir haftadan fazla bir süre boyunca kaselerini hareket ettiremedi. Onu yerel hastanenin acil servisine götüren bir ambulansa bindirildi.

Filo lavmanını ilk kez denediğimde bu başıma geldi. Hiçbir şey yapmadı. Yarım litre kuru erik suyu içtim... birkaç saat bekledim, hiçbir şey olmadı. Kendime bir bardak sızma zeytinyağı doldurdum - sızma zeytinyağı olmasına gerek yoktu, ama 71 yaşındayım ve elimden geldiğince keyif almam gerekiyor.

Bu sırada korkunç bir acı çekiyordum. Bağırsaklarıma beyzbol sopası saplanmış gibi hissettim. Kız kardeşimin kabızlığı nedeniyle hastaneye gitmesi gerektiğini düşündüm ama bu beni sadece kızdırdı. Teslim olmayı reddettim. Boş lavman şişesini alıp zeytinyağıyla doldurdum. (Evet, kullanabileceğim birkaç yeni lavmanım vardı ama ne işe yaradığını anlamadım. Sonuçta lavman BENİM kıçımdaydı. SİZİN olsaydı yepyeni bir tane kullanırdım.)

Yağı kıçıma sıktım ve bir süre uzandım. Yaklaşık 20 dakika sonra gitmem gerektiğini hissetmeye başladım. Tuvalete koştum ve yaklaşık 10 dakikalık ıstıraptan sonra bir başyapıt sıçtım. Aslında sifonu çekerken dışkının bir kısmını -tuvalet pompasıyla- tutmak zorunda kaldım çünkü bu modern su tasarruflu tuvaletler tam yükü kaldıramıyordu.

Tüm deneyim beni tamamen bitkin hissettirdi. Bütün gün cehenneme döndü. Şans eseri emekliyim.

O zamandan beri çok daha az hayvansal protein tüketiyorum, ancak aynı durum bitki bazlı protein karışımlarında da oluyor. Proaktif oldum. Haftalık Wegovy aşımın ertesi günü müshil alıyorum ve normalden daha fazla su içiyorum. Hala birkaç kez sıkıştım ama ilk seferki gibi bir şey olmadı.
oh my. this was disturbing and fascinating to read all at the same time

Geri
Iyi
AdBlock Algılandı

Reklam engelleme tarayıcı eklentileri bu forumun bazı özelliklerine müdahale ediyor. En iyi site deneyimi için lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    hayır, teşekkürler