Hasarınız Nedir?

Eczane İncelemecisinde Önerilen Eczaneler

Karatavuk123

Değerli üye
Merhaba üyeler. Benzer bir konuyu yıllar, hatta onlarca yıl önce başlattığımdan eminim. BU panoda olup olmadığından bile emin değilim.

Kim olduğumu bilmenin faydalı olduğunu düşünüyorum yalnız değil kronik ağrılarımda. Başkalarının ne çektiğini ve neden/nasıl acı çektiğini duymak ilginç. Benim için akıl sağlığı sorunları kronik ağrı sorunu sayılır. Yani temelde herkes paylaşıma açıktır.

Teğetler de iyidir. Tabii ki havalandırma delikleri de öyle.

Hasarım - muhtemelen bunu gönderecek zamanım olduğundan daha fazla tür/neden var, bu yüzden ana acı kaynağımla başlayacağım. Bu benim servikal omurgam. 5'lu yaşlarımın başındayken kollarımızın boynumuza birleştiği yer olan C6-C30 arasındaki disk yırtılmıştı. Yırtılan diskin yerine kalçamdan alınan bir kemik parçasının yerleştirildiği servikal füzyon vardı. İyice iyileşti ve 10 yıl önce olan yaklaşık 20 yıl boyunca ağrısızdım. Acıyla baş etmemin bir yolu kollarımla yaptıklarımı ve ne kadar oturacağımı kısıtlamaktır.

Peki zararınız nedir?

Lumbalji. (Google'da bunun nasıl yazıldığını buldum)

Temel olarak Bel ağrısı demenin süslü bir yolu, L-4 L-5 Bölge Diski yumuşatıldı, PT görevlisi öne doğru çok fazla eğildiğimden ve sırtımı bükmem gerektiğinden dolayı dışa doğru itildiğini söylüyor falan falan bazılarına yardımcı oluyor ama hiçbir şey 100 değil %

Beni tembel ve uykusuzluk yapan DEHB'yi de ekleyin ve umurumda olmayacak kadar yorgunum :D

L5 onarımı için ameliyathaneye götürülen bir arkadaşım vardı ve ona verdikleri ilaçlar yüzünden bayılırken L4 onarımının da yapılmasını isteyip istemediğini sordular. Sanki sipariş alan garsonlardı.

mikrofon

L4 L5 epiduraller hala çoğunlukla çalışıyor. Her ne kadar sigorta zaman zaman bu durumla mücadele etmeyi sevse de, kan basıncı sakinleşene kadar yaklaşık 6 ay boyunca rutinde bir kesinti olacak ve prosedüre izin vermeyi unutmayacaklar. Zaten uzun süre pek bir şey yapamıyorum. Sürekli aşağıya bakmak için boynumu bükmek artık geçmişte kaldığı için duruşa da dikkat etmem gerekiyor. Ah bir de o sinir bozucu karpal tünel.

Bel fıtığı ve ağrım kronik olmasına rağmen çoğu gün başa çıkabildiğim bir şey, ibuprofen ya da sadece esneme... Ama şiddetlenip siyatik sinire baskı yaptığında unutun bunu! Benim de sağ bileğimde borderline karpal tünel var, yine çoğu gün iyiyim ama bunu anında kötüleştirecek bazı şeyler var...

Ağrımın her zaman ölçüsüz olmaması ve gerçekten daha ağır ağrı kesici haplara rastgele ihtiyacım olması gerçeğinin en kötü yanı, doktorların bana ihtiyacım olduğunda daha ağır ağrı kesici ilaçlar yazmayı reddetmeleridir... Bu bir kısır döngüdür. beni alternatifler aramaya zorladı...

Bel fıtığı ve ağrım kronik olmasına rağmen çoğu gün başa çıkabildiğim bir şey, ibuprofen ya da sadece esneme... Ama şiddetlenip siyatik sinire baskı yaptığında unutun bunu! Benim de sağ bileğimde borderline karpal tünel var, yine çoğu gün iyiyim ama bunu anında kötüleştirecek bazı şeyler var...

Ağrımın her zaman ölçüsüz olmaması ve gerçekten daha ağır ağrı kesici haplara rastgele ihtiyacım olması gerçeğinin en kötü yanı, doktorların bana ihtiyacım olduğunda daha ağır ağrı kesici ilaçlar yazmayı reddetmeleridir... Bu bir kısır döngüdür. beni alternatifler aramaya zorladı...
Dürüst olmak gerekirse uzun vadeli bir seçim yapmak zorunda kalsaydım tercih edeceğim ilacın ibuprofen olduğunu söyleyebilirim. Aslında, bana ömür boyu yeteceği garanti edilmediği sürece, kıyametten sağ kurtulmayı reddettiğimi söylediğim biliniyor. İlerleyen yaşlarımda da midemi iyi bir şekilde idare edebilmek için midemi korumaya dikkat ediyorum. Umutla.

Dürüst olmak gerekirse uzun vadeli bir seçim yapmak zorunda kalsaydım tercih edeceğim ilacın ibuprofen olduğunu söyleyebilirim. Aslında, bana ömür boyu yeteceği garanti edilmediği sürece, kıyametten sağ kurtulmayı reddettiğimi söylediğim biliniyor. İlerleyen yaşlarımda da midemi iyi bir şekilde idare edebilmek için midemi korumaya dikkat ediyorum. Umutla.

800 mg'lık ibuprofen pek çok şey için gayet iyi işe yarıyor, ama siyatik sinirim kötüleştiğinde, unut gitsin, ibuprofen tek başına bu durumu hafifletmez bile... Çok mutlu olduğum bir ağrı kesici ilaç aldığım zamandı. bazı diş işleri yapıldı ve diş hekimi bana Hydrocodone / Ibuprofen yazdı, işe yaradı!

800 mg'lık ibuprofen pek çok şey için gayet iyi işe yarıyor, ama siyatik sinirim kötüleştiğinde, unut gitsin, ibuprofen tek başına bu durumu hafifletmez bile... Çok mutlu olduğum bir ağrı kesici ilaç aldığım zamandı. bazı diş işleri yapıldı ve diş hekimi bana Hydrocodone / Ibuprofen yazdı, işe yaradı!
Sciata - ne yazık ki ağrı kesici bile bana yardımcı olmuyor. Şu ana kadar tek şey onu yukarıda tutan ve bacaktan aşağıya akmayan epiduraller.

@Lupin36 evet siyatiğim alevlendiğinde ağrı kesici ilaçlar (opioidler) sadece yataktan kalkmayı mümkün kılıyor, ağrı hâlâ had safhada ve ben sakinleşene kadar yatalak durumdayım, neyse ki (tahtaya vuruyorum) bu sadece bana oluyor birkaç yılda bir ve en fazla bir hafta sürüyor... Daha da kötüsü olsaydı, yaşam kalitemi yeniden sağlamak için tam gelişmiş disk protezi ameliyatı olmaktan çekinmezdim...

romatoid Artrit
Psoriatik Artrit
sedef hastalığı
Döngüsel Kusma Sendromu
Nöbetler
Zayıflatıcı depresyondan, böbrek taşlarından (onları ne kadar önlemeye çalışırsam çalışayım ortaya çıkıyor), hipotiroidizmden, migrenden ve hipopitüitarizmden bahsetmeyi unuttum.

Bazı günler vücudumun parçalandığını hissediyorum

9 yaşından beri RA hastasıyım, 7 yaşından beri Psoriatik hastasıyım. Yaşam boyu savaş. Muhtemelen önümüzdeki 10 yıl içinde diz protezi ameliyatı olmak zorunda kalacak.

Tamam, sızlanmayı bıraktım 😑

@Veejur , gönderiniz hiç de mızmız değildi! Bununla birlikte, sızlanmayı çok yararlı buluyorum! İşte gidiyorum ...

Akupunktur, kuru iğneleme ve başka şeyler yapan bir yerde yeni bir masöz için çevrimiçi bilgi formunu doldurdum. Ağrılarım için daha önce ne denediğimi soran bir bölüm vardı. 12 seçenekten 10'unu işaretledim. Bu atlıkarınca için artık çok yaşlanıyorum.

Ancak ağrı yönetimi doktorumdan gelen şu anki senaryom ağrımı zar zor kontrol ediyor. Son birkaç ayda çok fazla stres ve seyahat yaşadığımı kabul ediyorum, bu yüzden belki bu sadece uzun süreli bir ağrı artışıdır ve sakinleşecektir. Gelecek hafta PM PA'mı göreceğim ve ona yeni bir MR çektirmesini sorabilirim. Yaklaşık 15 yıldır bir tane bile olmadı. Çok da emin değilim. Gerçekten ameliyat istemiyorum, bu yüzden bir anlamı olup olmadığından emin değilim. Ayrıca ağrı yönetimi teknesini sallamak isteyip istemediğimden emin değilim. Muhtemelen sormayacağım.

Ayrıca DH'm ve ben enerjik İspanyol su köpeğimizi eğitiyoruz ve eğitmenimize göre ona düzeltme yaparken tasmasını sertçe çekmemiz gerekiyor. Boynumu ağırlaştırmadan bunu nasıl yapacağımı bulmam lazım. Bu konu hakkında DH'mle en son konuştuğumda, tüm MR çekimlerini ve belki de ameliyat olmamı istediğimi söyledi. Sadece bunu yapamayacağımı biliyorum. Onu içimde bulundurma. Sanırım sadece numara yapacağım.

Dünkü masaj iyi geçti. Tesis evime (nispeten) yakın. Resepsiyonist çok güzeldi. Masöz 20'li yaşlarının ortasındaydı ve yakın zamanda eğitim almıştı. Bana işitme güçlüğü yaşadığını söyledi ve bu benim hoşuma gitti çünkü sınırlamalara sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu anlıyordu.

Ona acı geçmişimi anlatmak zordu. Neredeyse ağlamaya başladım. Ama bunu atlattık. Artık her küçük ayrıntıyla ilgilenmiyorum. Aslında hiçbir şeyi değiştirmez. Ortada gizli bir çözüm yok.

Farklı masaj hareketleri olduğunu söyleyebilirim. Kürek kemiğimin (kürek kemiği) altına girmeye çalıştı ama başaramadı. Neyse bu bir hedef, kendisinin de söylediği gibi oyunun kurallarını değiştirebilecek bir hedef.

Bugün çok çok ağrım var ama iyi anlamda. Sinir ağrısı olmadığı için hiçbir şeyi kötüleştirmedi. Aylık randevulara bağlı kalacağım.

Hi @Veejur Kendi adıma gerçekten iyi durumdayım. Masajın kesinlikle faydası oldu. Pandeminin B4'ünde ağrı kesici için aylık masaj alırdım, ancak onlardan hiç hoşlanmadım. Bu yüzden salgın sona erdiğinde onları alamamaya devam ettim.

Ancak son zamanlarda yaşadığım ağrılar beni bir şeyler yapmaya zorladı ve masaj ilk kolay adımdı. Masözün yetkin ve endişelerime saygılı olmasından çok memnun oldum.

Onlarca yıldır gerçekten kötü masaj deneyimlerim oldu. En kötüsü, ölmekte olan yaşlı anneme destek olmaktan geri çekilmemi öneren bir fizyoterapistti! Çünkü beni strese sokuyordu!! Ne!?!

Az önce gittiğim yeni güzel yere geri döndüm. Her ay başka bir masaj planladım. Ayrıca harika bir programa sahipler; eğer 3 aylık masaj taahhüt ederseniz size %20 indirim verecekler. Kredi kartınızı aylık olarak faturalandırıyorlar - kullan ya da kaybet gibi bir şey - bu yüzden tüm masajlarınızın parasını peşin ödemek zorunda kalmamanız harika.

DH ve ben aylık bir bütçeyle yaşamaya çalışıyoruz, bu da faydalı oluyor!

Kronik tedaviye dirençli depresyon
Kalçalarda ve çoğu eklemde osteoartrit
Osteoporozdan kaynaklanan kırık kemikler, kaburgalar, ayak bileği, el ve ayak parmakları
Lomber bir kompresyon kırığı
Ve cehenneme giden bu otoyolun en yeni yolculuğu -----Akciğer Kanseri

Geri
Iyi
AdBlock Algılandı

Reklam engelleme tarayıcı eklentileri bu forumun bazı özelliklerine müdahale ediyor. En iyi site deneyimi için lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    hayır, teşekkürler