Hayatınızdaki toksik insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Eczane İncelemecisinde Önerilen Eczaneler

Yakın zamanda genç nesillerin toksik aile ilişkilerini kesmeye daha hızlı yöneldiği eğilimi hakkında çevrimiçi bir makale okudum. Yazar bunu toplumun taciz edici davranış tanımındaki değişime (duygusal taciz, gaslighting vb. dahil) bağladı.

Ben kendim kardeşlerimle konuşmuyorum ve bu daha az dramatik ama yine de acıtıyor. İnsanları görmezden gelmek o kişinin anısını zihninizden silmez. Eğer kestiğiniz ilişkiyi bir kez olsun değerlendirdiyseniz, yine de kaybın yasını tutarsınız.

Son düzenleme:
Hayatımda aşırı derecede toksik olan insanları tüm sosyal medyadan, telefondan engellerim ve hayatımdan kişisel iletişimi keserim. Bu benim için kolay çünkü ben bir ambivertim ve sevdiğim insanlara çok sık ulaşmıyorum.

Onları tamamen hayatımdan çıkardım. Ailem veya arkadaşlarım olması umurumda değil. Düzene girdiğim için çok az sosyal becerim ve daha çok içe dönük biri oldum. İlk başta insanları hayatımdan çıkardığım veya onları hayalet gibi gördüğüm için kendimi kötü hissetmeye başladım. Yaptığım en iyi şey bu. Ne yazık ki iş arkadaşlarımla bunu yapamıyorum ama fark şu ki onlara iyi davranmak için para alıyorum. Ama öğle tatillerinde veya molalarda buna gerek kalmıyor.

Bana hayalet gibi insanları takip etmenin yanlış veya incitici olduğu söylendi. Bunun doğru olup olmadığını umursamıyorum. Hayatımda şu an olan insanlar bana neşe vermiyorsa veya onlarla bir hobi veya aktivite yapmıyorsam. Gerçekten kendimle hiçbir şey yapmak istemiyorum. Yaşlandıkça çevreniz daralıyor.

Bunu hiç anlayamadım. Oldukça izole bir şekilde büyüdüm bu yüzden iyi bir arkadaşı kötü bir arkadaştan nasıl ayırt edeceğimi hiç öğrenemedim. Şimdi bir yetişkin olarak hala mücadele ediyorum. Bu yıl gerçekten zordu çünkü hayatımı birlikte geçirebileceğim türden arkadaşlar olduğunu düşündüğüm birkaç kişiden kendimi ayırmak zorunda kaldım. Kendimi çok yalnız hissediyorum ve bir daha gerçek bir arkadaşlığa sahip olup olmayacağımı bilmiyorum. Benim yaşımda gece 2'de aramanıza cevap verecek veya önümüzdeki 20 yılı benimle geçirecek türden arkadaşlar edinmenin çok olası olmadığından endişeleniyorum. Tekrar arkadaş edineceğimden eminim ama bunun her zaman yüzeysel olacağından korkuyorum, özellikle de güvenimin ne kadar kırıldığı düşünüldüğünde

Onları tamamen hayatımdan çıkardım. Ailem veya arkadaşlarım olması umurumda değil. Düzene girdiğim için çok az sosyal becerim ve daha çok içe dönük biri oldum. İlk başta insanları hayatımdan çıkardığım veya onları hayalet gibi gördüğüm için kendimi kötü hissetmeye başladım. Yaptığım en iyi şey bu. Ne yazık ki iş arkadaşlarımla bunu yapamıyorum ama fark şu ki onlara iyi davranmak için para alıyorum. Ama öğle tatillerinde veya molalarda buna gerek kalmıyor.

Bana hayalet gibi insanları takip etmenin yanlış veya incitici olduğu söylendi. Bunun doğru olup olmadığını umursamıyorum. Hayatımda şu an olan insanlar bana neşe vermiyorsa veya onlarla bir hobi veya aktivite yapmıyorsam. Gerçekten kendimle hiçbir şey yapmak istemiyorum. Yaşlandıkça çevreniz daralıyor.
Kişisel olarak hayat, birini aşağı çeken insanlara zaman ve ilgi göstermek için çok kısa. İyi yapmışsın!

Ben de tam tersini düşünüyorum. Pickle ball oynamak ve başka aktiviteler yapmak için takıldığım bir grubum var. Daha uzakta yaşıyorlar ve tek dezavantajı bu - sürüş. Ama hepsi oldukça mutlu hayatları olan pozitif insanlar ve kesinlikle pozitif titreşimler yayıyorlar, bence. Hayatları kesinlikle sorunsuz değil ama temelde başarılı ve mutlu insanlar ve böyle insanlarla takılmak çok moral verici.

@Karmakitten. Bence yaşlandıkça ve daha fazla deneyim kazandıkça, sizi aşağı çekecek olanlara kıyasla "iyi" olanların erken belirtilerini tanımada daha iyi oluyorsunuz. İnsanları kendi hayatlarını nasıl yaşadıklarına göre yargılama eğilimindeyim. Yaptıklarına hayranlık duyuyorsam, genellikle arkadaş olmaya çalışmakla daha çok ilgileniyorum. Ancak birinin çok ihtiyacı varsa, uzak durma eğilimindeyim. Bence, kendilerini diğer insanların enerjisiyle tatmin etmeye çalışan muhtaç insanlar genellikle toksik bir işarettir. 🤔

Hayatımdaki en zehirli insan kendi canına kıydığından beri onu birkaç kez hayatımdan çıkarmanın suçluluğuyla yaşıyorum. Şu anda kendimden nefret ediyorum AMA bunun kendi ruh sağlığım için en iyi şey olduğunu biliyorum. Kendimden verebileceğim çok şey vardı.

Bana zihinsel olarak kötü davranan narsisist kocamdan boşandığım için hiçbir pişmanlığım yok. Hayatımdan atılmayı hak etti ve ben bundan çok daha iyiyim

Temel olarak, başkalarının dramını kendi dramınız olarak üstlenmenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu toksik insanların büyümesi veya dışarı çıkması onlara kalmış.

Hayatımdaki en zehirli insan kendi canına kıydığından beri onu birkaç kez hayatımdan çıkarmanın suçluluğuyla yaşıyorum. Şu anda kendimden nefret ediyorum AMA bunun kendi ruh sağlığım için en iyi şey olduğunu biliyorum. Kendimden verebileceğim çok şey vardı.

Bana zihinsel olarak kötü davranan narsisist kocamdan boşandığım için hiçbir pişmanlığım yok. Hayatımdan atılmayı hak etti ve ben bundan çok daha iyiyim

Temel olarak, başkalarının dramını kendi dramınız olarak üstlenmenin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bu toksik insanların büyümesi veya dışarı çıkması onlara kalmış.
Kelimelerin duygularını düzeltmeyeceğini biliyorum ama eminim ki arkadaşını hayatından çıkarman (çok geçerli sebeplerden eminim) onun seçimlerinin sebebi değildi. Ve eğer onun sorunlarını çözebilseydin, muhtemelen de çözerdin. Kimse kimseyi düzeltmez. Ve bizi düzeltmemiz için bize ihtiyaç duyduğunu hissettiren herkes kesinlikle toksik tanımına uyuyor.

@Veejur - Umarım bir noktada suçluluk ve öfkeden kurtulamazsanız intihar konusunda bilgili biriyle konuşursunuz. Bunlar gerçekten doğal tepkiler ama yine de onun seçimlerinin ruh sağlığınızı mahvetmesine izin vermeyin. Siz sorumlu değilsiniz!! ????❤️

Hayatımın erken dönemlerinde, kendimi neredeyse var olan en kötü, en olumsuz insanlarla çevrelerdim. Çok aptalcaydı ama sanırım yalnız olduğumu düşünüyordum. Ne kadar da zayıf bir durum. Sadece şimdi olgunlaştım ve yalnız bir adam oldum ve yakın arkadaşım yok. Yerel olarak birkaç arkadaşım var, iki çevrimiçi arkadaşım gibi ama hepsi bu. Yalnız kalma ihtiyacım var. İnsanlar beni tamamen korkutuyor. Sahip olduğum yalnızlığa sahip olduğum için çok şanslıyım, minnettarım

Hayatımın erken dönemlerinde, kendimi neredeyse var olan en kötü, en olumsuz insanlarla çevrelerdim. Çok aptalcaydı ama sanırım yalnız olduğumu düşünüyordum. Ne kadar da zayıf bir durum. Sadece şimdi olgunlaştım ve yalnız bir adam oldum ve yakın arkadaşım yok. Yerel olarak birkaç arkadaşım var, iki çevrimiçi arkadaşım gibi ama hepsi bu. Yalnız kalma ihtiyacım var. İnsanlar beni tamamen korkutuyor. Sahip olduğum yalnızlığa sahip olduğum için çok şanslıyım, minnettarım
Aslında ben de solitaire'ı çok özlüyorum. Çok sosyal olmak yorucu olabilir. Yılda iki kez, her seferinde bir ay olmak üzere tatile çıkıyorum - sadece ben ve köpeğim. Bazı insanlar için, bence, yeniden şarj olmak için yalnızlık gerekir ve ben de onlardan biriyim.

İnanıyorum ki, zor durumlarda yardım için veya sadece yaslanabileceğiniz bir omuz için güvenebileceğiniz birkaç kişiye, ister arkadaşlarınıza ister ailenize sahip olmak iyidir. Ancak, kendi başıma bir şeylerle başa çıkmak zorunda kaldığımda (ve bunu başarıyla yaptığımda) kendime olan güvenimin çok daha fazla olduğunu gördüm. Gençken kendime olan güvenim çok düşüktü ancak sadece dışarı çıkıp biraz öz güven bulmak, o öz güveni oluşturmak için son derece yardımcı oldu.

Ayrıca kendinize karşı nazik olmaya başlamak da çok faydalıdır. Tüm Budistler bunu vaaz eder ve ben kendimi bu kadar çok eleştirmeyi bırakıp bunun yerine, önemsediğim diğer insanlara uygulamaya çalıştığım aynı naziklik ve yargısızlıkla kendimi düşünmeyi çok faydalı buluyorum.

Oğlum, bu daha da uzayabilir ama ilginç bir konu. Hepimiz genellikle bu sorunların bir kısmıyla boğuşuyoruz - en azından tanıştığım herkes...🤔

Bu konularda birbirimize çok benziyoruz. Sadece birkaç arkadaşım var, çoğunlukla en iyi arkadaşlarım vefat ettiği için. Bana onların duygularına karşı fazladan düşünceli olmanın ve onlara istediğim kadar destek olmanın çok önemli olduğunu öğretti. Ayrıca çocukluğumdan beri kalbimde bir nevi yalnızım, bu yüzden yalnız zaman geçirmek doğal ve benim için bunun bir parçası. @jaders, bazen sadece ben ve yavru. Büyürken arkadaşlarınla ​​epey bir süreçten geçtiğin anlaşılıyor. Yalnız olmanın bir zayıflık olup olmadığını bilmiyorum ama sürekli kötü hissetmene neden oluyorsa öyle görülebilir sanırım. Yalnızlığını takdir eden birine dönüştüğün için mutluyum. 🪻 🌸🍁

Dostum, dersimi (yine mi?) Çarşamba günü aldım. Tamamen toksik ve negatif (kaba) bir meslektaş. Onu kesin olarak 'iş. SADECE iş, numarasını engelle vs.' kategorisine yerleştirmiştim çünkü daha önce benimle olmuştu. Onu 7 yıldır tanıyorum.

Çarşamba günü patronumun talimatıyla oldukça uzman (ama rutin) bir eğitim veriyordum, sadece beni görmezden geldi, sonra laf attı, sonra da cevabını bildiği basit sorularla beni böldü. Bazen sırtı bana dönük bir şekilde oturdu, alay etti. Onu ancak yakın zamanda 'geri kabul etmiştim' çünkü ailevi bir sağlık krizi geçiriyordu ve ben de aynı durumdaydım, ona acıyordum. Sohbet etmek istedi vb. ve ben de ara sıra ortak noktamız hakkında sohbet ediyordum. Sonra Çarşamba. Ne kadar küskün, kıskanç, olumsuz bir orospu olduğunu unutmuştum ve şimdi bana hatırlattı. İyi. Tamamdır.

Patronum daha sonra benden özür diledi ama o bununla baş edemiyor. Ben başa çıkabilirim.

Bu tür insanların düşüncelerinizi kirletmesine ve zamanınızı çalmasına izin vermeyin. Onlar sizin sorununuz değil. Onlar korkunç. ✌️😘

Bunu hiç anlayamadım. Oldukça izole bir şekilde büyüdüm bu yüzden iyi bir arkadaşı kötü bir arkadaştan nasıl ayırt edeceğimi hiç öğrenemedim. Şimdi bir yetişkin olarak hala mücadele ediyorum. Bu yıl gerçekten zordu çünkü hayatımı birlikte geçirebileceğim türden arkadaşlar olduğunu düşündüğüm birkaç kişiden kendimi ayırmak zorunda kaldım. Kendimi çok yalnız hissediyorum ve bir daha gerçek bir arkadaşlığa sahip olup olmayacağımı bilmiyorum. Benim yaşımda gece 2'de aramanıza cevap verecek veya önümüzdeki 20 yılı benimle geçirecek türden arkadaşlar edinmenin çok olası olmadığından endişeleniyorum. Tekrar arkadaş edineceğimden eminim ama bunun her zaman yüzeysel olacağından korkuyorum, özellikle de güvenimin ne kadar kırıldığı düşünüldüğünde
Bunu hissediyorum. Geçtiğimiz yıllarda en iyi arkadaşlarım olduğunu düşündüğüm iki arkadaşım bana bir şekilde ihanet etti ve tabii ki artık konuşmuyoruz. Artık en iyi arkadaşlarım veya yakın arkadaşlarım yok. Ailem benden izole edildi (uzun hikaye), kocamla muhtemelen iyi bir pembe diziye konu olabilecek bir ilişkimiz var ve hayatımdaki diğer kişiler sadece iş arkadaşlarım ve hepimiz BU insanlarla arkadaş olduğunuzda neler olacağını biliyoruz. Bu yüzden yalnızım ve büyük ihtimalle öyle kalmayı seçeceğim. Yeni insanları içeri almak için çok fazla yandım. Ayrıca yalnız kalmaktan da memnunum. Başkalarının dramlarıyla, saçmalıklarıyla veya yargılayıcı tavırlarıyla uğraşmaktansa iyi bir film izlemeyi, köpeğimle yürüyüşe çıkmayı, kitap okumayı veya hatta uyumayı tercih ederim. Dedikleri gibi, tek başıma da kötü şeyler yapabilirim.

@heavymetalviolet Bununla barıştığın için mutluyum. Hala küçük bir bebek gibi ağlıyorum. Günün sonunda toksik bir arkadaşlıktansa yalnız olmayı tercih ederim ama yalnız olmak istemiyorum. Umarım bir gün bunda huzur bulabilirim.

Not: Kullanıcı adını beğendim
Teşekkürler! Yalan söylemeyeceğim; kendi içimdeki o yeri bulmam UZUN zaman aldı. Zaman zaman arkadaşlığı özlüyorum (örneğin, Cadılar Bayramı yeni geçti ve arkadaşlarımdan biri benimle birlikte perili bir evi veya ikisini ziyaret etmeye gelirdi ve bununla dalga geçerdik). Ayrıca, kocam benim sevdiğim birçok şeyle ilgilenmediği için (örneğin, ben metal müziği seviyorum ve o bu tür müzik veya gösterilere hiç ilgi duymuyor) birlikte bir şeyler yapabileceğim insanları da özlüyorum, bu yüzden her iki cinsiyetten de bir yardımcının olması bunun için harika olurdu. Bazen bu etkinliklerden bazılarına tek başıma bir kadın olarak gitmek zor olabilir, ama ben yaptığımı yapıyorum. Olumlu tarafı, tesadüfen tanıdığım birçok "tanıdığım" var ve bunların çoğu genellikle bu etkinliklere sık sık katılıyor, bu yüzden en azından bunu başarabiliyorum... ve dışarıdayken "serbest oyuncu" olduğum için, onlarla takılabiliyorum, eğlenebiliyorum ve birlikte geldiğim kişinin de ayrılmak istemesini beklemek yerine istediğim zaman ayrılabiliyorum (ya da, diğer yandan, eğer gitmek isterlerse benden önce kalmaya ikna etmek zorunda kalmak). Yani durum bu.
Adım için teşekkürler! Sevdiğim birkaç şeyi harmanlamayı seçtim ve bu benim takma adım oldu :) Uygun olduğunu düşündüm.

@heavymetalviolet 2023 Uzun bir aradan sonra ilk kez bekardım ve tek başıma bir gösteriye gittim. Çok sayıda insanla konuştum ve yeni bağlantılar kurdum. Kısa bir süre sonra bir ilişkiye başladım ve o zamandan beri böyle bir deneyimim olmadı ama çok hoşuma gitti. Partnerimi suçlamıyorum, bazen bir etkinlikte bekar ve yalnız olmayı başarıyla idare ettim ama bir partnerim olduğunda rehavete kapılıyorum. Bu döngüyü kırmaya çalışıyorum ve cevabınız bana bunun önemini hatırlatıyor

Geri
Iyi
AdBlock Algılandı

Reklam engelleme tarayıcı eklentileri bu forumun bazı özelliklerine müdahale ediyor. En iyi site deneyimi için lütfen reklam engelleyicinizi devre dışı bırakın.

AdBlock'u Devre Dışı Bıraktım    hayır, teşekkürler